Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Гумите Пирели като че ли ми прилягат по-добре

Шумахер: Гумите Пирели като че ли ми прилягат по-добре

29
0
Михаел Шумахер

Общо взето почти всички пилоти се изказаха позитивно за новите гуми на Пирели, въпреки че всички бяха убедени, че има още много място за развитие при тях до началото на сезона.

Със сигурност обаче един от най-доволните бе Михаел Шумахер, който смята, че продуктът на Пирели подхожда повече на стила му на каране, отколкото този на Бриджстоун.

„Използвахме колата за 2010-та в този тест, а всичко ще зависи от това как тези гуми ще се държат при колата ни за 2011-та. Освен това те не са финалния вариант, но тези, които използвах, като че ли подхождат на стила ми доста повече, особено предните“, обясни Шуми след края на двудневния тест миналата седмица.

Моторспорт директорът на Пирели – Пол Хембъри, пък заяви, че  все още има върху какво да се работи след натрупания опит от тестовете.

„Взимайки в предвид това, което научихме в Абу Даби, ние ще променим смесите, а не конструкцията. Пилотите много харесаха поведението на предната ни гума, тъй като именно върху нея работихме най-много“, смята Хембъри.