Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг доволни от свършената работа в тренировките на Силвърстоун

Шумахер и Розберг доволни от свършената работа в тренировките на Силвърстоун

83
0
Михаел Шумахер

С трето и четвърто време приключиха свободните тренировки за Гран при на Великобритания пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг. Седемкратният световен шампион вече заяви, че състезание на мокра писта в неделя би дало по-голям шанс на тима за добър резултат в сравнение със сухо трасе, а днес валя през целия ден.

Има неща, които трябва да научим, но в дни като днешния положителното е, че прогнозата е за дъжд и утре, и за неделя. Това означаваше, че имахме възможност да се подготвим за състезание с гумите за мокър асфалт. За кратко изпробвахме и интермедиите, но не бяха по-бързи в конкретните условия – коментира Шумахер. – Дъждът бе постоянен, а това ни позволи да приключим с определени части от програмата си. Имаше доста вода по пистата и тя не се вижда добре от кокпита. Това налагаше сериозно внимание. Иначе сесиите преминаха добре и на това трасе дъждът определено предлага чудесен шанс.

Розберг определи деня си като продуктивен. Той сподели, че е подобрил заедно с екипа си настройките между двете тренировки и това се е отразило положително на скоростта му следобед.

Необичайно е, че прогнозата за целия уикенд е за валежи. Затова обаче не карахме особено много, за да пестим мокрите гуми, тъй като са лимитирани. Условията наистина бяха сложни заради локвите и не бе лесно да откриеш границата – добави Нико.

Шефът на тима Рос Браун пък благодари на феновете, които устояха на постоянния дъжд и стоически не напуснаха трибуните.