Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг се надяват да постигнат добър резултат на Силвърстоун

Шумахер и Розберг се надяват да постигнат добър резултат на Силвърстоун

39
0
Михаел Шумахер

Екипът на Мерцедес влага огромни усилия в това да подобрява представянето и скоростта на болидите си този сезон, а през идващия уикенд хората от фабриките в Бракли и Бриксуърт (където се подготвят двигателите) ще мога да проследят на живо Михаел Шумахер и Нико Розберг. Затова и уикендът на Гран при на Великобритания е зареден с доста високи очаквания за тима.

Да се състезаваш на Силвърстоун е специален момент всяка година. Това е домът на автомобилния спорт и винаги се изумявам от познанията и ентусиазма на британските фенове. Страхотно е да усещаш такава любов към спорта, когато си състезател. На лично ниво имам доста контрастни спомени от трасето. Добри, не толкова добри, дори някои малко странни… Що се отнася до това как ще преминат нещата тази година, то предпочитам да изчакам и да видя. Вече видяхме колко състезания тази година завършиха различно от очакванията. Определено ни се иска да продължим на ниво след добрия резултат във Валенсия и да направим добро представяне на Силвърстоун, особено предвид факта, че това е един от домашните ни стартове. Няма съмнение, че искаме да дадем на хората от Бракли и Бриксуърт нещо, с което да се гордеят – коментира седемкратният световен шампион.

За Розберг надпреварите на Силвърстоун също са нещо специално, като и той отбеляза атмосферата, създавана от хората на трасето.

Най-добрият ми резултат на тази писта е трето място, така че ще се надявам да го подобря. Но е трудно да се предвижда каквото и да е този сезон. Пистата е с много високоскоростни завои. Трудно е да знам как ще вървим, но ми се ще да запишем добър резултат – каза още Нико.