Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг загубили най-много време в началото на състезанието заради гумите

Шумахер и Розберг загубили най-много време в началото на състезанието заради гумите

50
0
Михаел Шумахер

Шести и седми финишираха Михаел Шумахер и Нико Розберг в Гран при на Италия, като Нико бе и най-бърз в състезанието – той даде рекордната обиколка в последния тур на Монца.

– И двамата ни пилоти направиха агресивни и контролирани представяния днес – коментира шефът на Мерцедес Рос Браун. – Знаехме, че не можем да изкараме дистанцията с един стоп. Затова стратегията беше с два, а състезателите бяха наясно, че трябва да се надбягват здраво, за да се справят със съперниците с по един бокс. Разочарованието дойде от факта, че и двамата имаха грижи с първия си комплект гуми – вероятно заради начина на използване в квалификацията и изпълняването на повече от една бърза обиколка в Q3. Може причината да е била и друга, ще трябва да анализираме информацията. Загубихме най-много време в тази фаза на надпреварата, но след това темпото бе добро.

Шумахер заяви, че за него състезанието е било истинско забавление.

– Трябва да призная, че след скоростта в петък тайно се надявах на по-предно класиране. Но първата ни серия от обиколки бе трудна. След това нещата се подредиха и мисля, че демонстрирахме положителна тенденция на подобрение. Обиколките не ми стигнаха следобед, иначе щях да водя битки и с други пилоти пред мен – сподели седемкратният световен шампион.

Нико също отбеляза подобрението и заяви, че е доволен от днешния резултат. Според него дори е имало потенциал за още по-силно представяне.

– Нямах сцепление с меките гуми в началото – със същия комплект имах проблеми в Q3. След първия бокс скоростта се оправи и направих няколко чудесни изпреварвания – допълни Розберг.