Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Имаше достатъчно място

Шумахер: Имаше достатъчно място

33
0

След случилото се между Шумахер и Барикело в края на състезанието се разрази истинска полемика в медиите. Фенове и комисари също дискутираха надълго и на широко случилото се, а най-интересни разбира са мненията на двамата замесени. След гледната точка на Барикело, тази на седемкратния световен шампион е още по-интересна.

„За моите разбирания имаше достатъчно място за него“, обясни Шумахер. „Разбира се, че исках да направя живота му колкото се може по-труден, но мисля, че това е разбираемо. Често се случва, когато седиш в колата и гледаш в малките огледалца, да виждаш нещата по различен начин, отколкото се вижда на телевизионните камери. Разбира се ще изгледам ситуацията по-късно и от различен ъгъл.

Всеки си има гледната точка. Ако гледаме фактите, явно е, че имаше достатъчно място. Разбира се не исках да го пускам и уплътних максимално линията. Една смяна на посоката ми е позволена. По този начин аз му предложих да смени посоката и да мине от другата страна. Там имаше достатъчно място.

Факт е също така, че не се докоснахме и че Рубенс премина напред. Значи трябва да е имало достатъчно място. Жалко че не успях да затворя врата, за да трябва да мине той от другата страна. Той определено не искаше да атакува отвън и остана от вътрешната страна.“

Това че Барикело поиска дисквалификацията на Шумахер още по време на състезанието определено не трогва германеца.

„Познавам Рубенс от достатъчно време. И всички знаем какви възгледи има той. И точно там вижданията ни се разминават. Аз нямам проблем, може би трябва да попитате него, дали има.“

Обвинението, че е тръгнал прекалено късно да затваря вътрешната линия също не впечатлява Шумахер.

„Според мен нещата седят по друг начин. Мисля, че се държах твърдо, но коректно. Това е Формула 1, не е неделна разходка на кафе. За мен това което направих е достатъчно коректно, иначе не бих го направил. Всички знаят, че не раздавам подаръци, когато се състезавам.

Определено трудно състезание за нас, в което положихме много усилия, за съжаление без отплата. Поведението на колата бе доста трудно за контролиране. Имахме доста проблеми с баланса. Тогава разбира се съм много по-зает, отколкото в състезанията, когато всичко върви по вода.

Може би имаше възможност за точки, но спирането в бокса определено не допринесе за това. До момента нашите механици бяха най-добрите в бокса. Няма да е честно да ги критикувам сега. Карах на лимита, но колата винаги реагираше изненадващо. Това води до повишено износване на гумите и до верижна реакция, която ограничи възможностите ни.

Определено се радвам на идващата почивка. Надявам се на Спа да се представим значително по-добре.“