Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Мислех, че се възнасям

Шумахер: Мислех, че се възнасям

33
0

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер призна, че се е уплашил за живота си при катастрофата в Гран при на Великобритания през 1999 година.

Германецът, който се оттегли от Формула 1 в края на 2006 година, се блъсна тогава с висока скорост в завоя Стоу. Задните му спирачки отказаха, в резултат на което той катастрофира и си счупи единия крак.

„Изведнъж усетих, че сърцето ми започва да бие по-слабо и после спира. Светлините угаснаха” – коментира Шумахер пред немската телевизия “ZDF”.

„Тогава си помислих „Значи това е, когато се възнасяш”. Със сигурност знам, че сърцето ми спря или поне такова бе чувството.”

Шумахер загуби шансове да се бори за титлата при пилотите, но за сметка на това помогна за спечелването на тази при конструкторите.

В продължение на шест състезания на негово място кара финландецът Мика Сало. Още при завръщането си за Гран при на Малайзия германецът печели пол позишън, като е по-бърз с почти секунда. Той обаче получава ролята на втори пилот, като помага на съотборника си Еди Ървайн в битката за титлата.

В последното състезание обаче – Гран при на Япония – Мика Хакинен спечели втората си поредна титла.