Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер може би трябваше да се откаже напълно, докато още бе шампион,...

Шумахер може би трябваше да се откаже напълно, докато още бе шампион, смята Екълстоун

37
0
Бърни Екълстоун,Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер сложи край на активната си спортна дейност след финалния старт за 2012 г. в Бразилия. Случилото се с него през последните три години в Мерцедес обаче все още е предмет на обсъждане.

Бърни Екълстоун например заяви, че лично за него по-приемливият вариант на развитие в кариерата на легендарния пилот е бил Шумахер да спре да се състезава, докато още бе шампион.

Михаел се радваше на състезанията и вършеше добри неща за Формула 1. Той ще ни липсва, защото въпреки че не печелеше надпревари през последните три сезона, все още бе много популярен. И тъй като не му се налага да работи, да се притеснява, може да прави каквото си поиска – заяви управляващият търговските права на Гран при в интервю за formula1.com. – Според мен обаче щеше да е по-добре, ако бе прекратил окончателно всичко като седемкратен шампион, отколкото сега. Новите зрители, тези, които са станали фенове на спорта отскоро, ще го запомнят така. Те не виждат героя, който той беше, а човешкото същество, което може и да се провали. Мисля, че най-важното нещо е – и от тук вероятно идва трудността – да разбереш кога не можеш вече да вършиш работата си като преди и да я предадеш някому. Надявам се аз да го разбера – когато почуствам, че не мога да се справя, със сигурност ще се сбогувам.

Бърни смята, че Шумахер реши да се върне, тъй като по принцип е много конкурентоспособен.

Това е и причината, поради която се заигра с мотоциклетите преди няколко години – допълни англичанинът.

Михаел наистина не се прибра у дома след финала на сезона във Формула 1. Съвсем наскоро той снима промоционален филм за компанията за енергийни напитки Монстър заедно с още няколко души на пистата Пол Рикар във Франция.