Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер начело след първия ден тестове

Шумахер начело след първия ден тестове

30
0

Михаел Шумахер оглави класирането през първия ден от зимните тестове в Барселона, Испания.###Михаел Шумахер оглави класирането през първия ден от зимните тестове в Барселона, Испания. Седемкратният световен шампион за пореден път впечатли с резултатите си, особено като се има предвид, че това е първата сериозна серия от обиколки, която той направи след оттеглянето си от активна спортна дейност.
Зад волана на F2007 Шумахер записа най-доброто за деня време от 1:21.922 след общо 64 тура. Тест пилотът на Скудерията Лука Бадоер остана на втора позиция и на повече от две десети от Михаел.
По адрес на германеца пък Дейвид Култард се пошегува:
„Мисля, че има момче на име Михаел. Изглежда сякаш има талант. Той ще си проправи път до Формула 1.”
На приблизително седем десети след Шумахер и съответно на трето място остана тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса с МР4-22. Екипът работи още с Гари Пафет, който записа шесто време. И двамата пилоти се концентрираха върху работа без наличието на системи, подпомагащи пилота при каране.
BMW бе сред екипите, които използваха титулярите си. Роберт Кубица и Ник Хайдфелд караха без тракшън контрол и записаха съответно пето и десето време. Преди тях на четвърта позиция се нареди Хейки Ковалайнен от Рено.
За Тойота на пистата излязоха Ярно Трули и Франк Монтани. Италианецът кара, въпреки че бе болен от грип, а към края на следобедната сесия се появи проблем с двигателя му. В крайна сметка Ярно регистрира девети за деня резултат, а тест пилотът на японците остана три позиции след него.
Новият титуляр на Торо Росо Себастиан Бурде финишира 15-ти, а съотборникът му Фетел успя да постигне по-добър резултат и се класира 13-ти.
Джеймс Роситър кара междинния болид на Хонда и постигна 17-то време. Японците дадоха шанс и на Андреас Цубер, който бе в колата им от сезон ’07 и се оказа по-бърз от Роситър, класирайки се 14-ти след 77 обиколки.
Дебютантът Карун Чандхок, който тества за Ред Бул, остана на 18-та позиция.
В дъното на таблицата са пилотите на Форс Индия Гиедо ван дер Гарде и Ролдан Родригес.