Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер наясно, че ще е трудно в Сингапур

Шумахер наясно, че ще е трудно в Сингапур

51
0
Гран при на Белгия,Михаел Шумахер

Михаел Шумахер призна тази вечер в Сингапур, че си дава отлично сметка, че му предстои един от най-трудните уикенди.

– Чисто физически състезанието ще е предизвикателство за мен – заяви 7-кратният шампион. – Освен това пистата е много дълга, с много завои, ще ми бъде наистина трудно и това, че за първи път ще карам на изкуствена светлина също няма да ми бъде от помощ.

Михаел заяви, че той и целият тим на Мерцедес Гран при практически доста отдавна са наясно, че нямат възможност да спечелят състезание тази година и поради тази причина са насочили вниманието си към колата за 2011 г. Въпреки това последните стартове ще са много важни, дори и само за да се доизградят връзките между пилотите, колата и екипа.

– С Бенетон ми трябваха 2 години, докато изградим болида и спечелим шампионата, с Ферари ни бяха необходими 5. Това е процес, част от който е всяко състезание.

Михаел заяви, че в тази светлина дори последните надпревари за сезона могат да се анализират и като тестове в изграждането на колата за 2011 г. Шумахер обаче се предпази от прогнози дали тя наистина ще е по-добра и също така избягна да прогнозира дари наистина гумите на Пирели ще паснат по-добре на стила му:

– Няма как да сме наясно дори и след теста ни в Абу Даби след края на сезона, защото те едва ли ще са същите в началото на първенството.

Коментирайки края на сезона, Михаел каза още, че опитът в спечелването на успеха от страна на Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Дженсън Бътън (които вече са печелили световната титла) трудно може да им даде решаващо предимство срещу Себастиан Фетел и Марк Уебър, които не са били шампиони, но може би Ред Бул ще имат по-бързата кола.

Михаел с усмивка коментира и евентуалното отказване на рали легендата Себастиен Льоб, който бил обещал да се оттегли, щом го изпревари по титли.

– Доколкото го познавам, а през последните години станахме близки, не мисля, че има подобно намерение и мотивация.