Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не смятам просто да се предам

Шумахер: Не смятам просто да се предам

36
0
Михаел Шумахер

От доста време се появяват спекулации, че Михаел Шумахер ще се оттегли след изтичането на 3-годишният му договор с Мерцедес, който изтича в края на годината. Тези спекулации се подхранват и от нежеланието в момента да води преговори с концерна за продължаването на контракта, въпреки че от Щутгарт заявиха готовност за това.

Разбираемо е желанието на Шумахер да изчака, след като той има едва 2 точки след седем състезания през този сезон. Пет пъти той отпада, като в два от случаите грешки на отбора го извадиха от състезанието, когато се намираше на доста добра позиция. Потенциалът на 43-годишният германец пък бе потвърден след победата в квалификацията в Монако.

Според изказванията на Шумахер, серията от проблеми не е причината той да отлага решението си. Негативната серия „определено няма да ми повлияе“ обясни рекордьорът по титли пред Motorsport aktuell.

„Определено не смятам да се предавам“, заявява Шумахер. Рос Браун разкри, че германецът е бил много разочарован след отпадането си в Барселона. Въпреки това той не искал да взима решението си под влиянието на емоции. „За подобно значимо решение трябва да се взимат предвид съвсем различни неща“, обясни в последствие Шумахер. Въпреки непрекъснатите удари на съдбата, спечелилият 91 победи шампион не губи надежда, въпреки че няма класиране на подиума от 2006 г.

„Както и преди, аз вярвам в нашият съвместен проект и смятам, че можем да направим Мерцедес отново отбор, който да стъпи на върха.“