Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер няма амбиции да става собственик на отбор

Шумахер няма амбиции да става собственик на отбор

77
0

Михаел Шумахер се появи в бокса на Ферари по време на първата свободна тренировка за Гран при на Испания, поздравявайки целия екип.###Михаел Шумахер се появи в бокса на Ферари по време на първата свободна тренировка за Гран при на Испания, поздравявайки целия екип. Направи впечатление, че бившият световен шампион бе в цивилно облекло.
По обяд, както бе предварително обявено, Михаел говори пред журналисти, вече преоблечен с тимриза на Ферари. На въпроса дали му се иска пак да седне зад волана на болид от F1, Шумахер бе карегоричен: „Не, не в момента”. Освен това германецът опроверга твърдението, че въобще има някаква амбиция да става собственик на по-малък отбор или да заеме ръководна длъжност във Ферари. За пореден път той обясни, че има живот и след Формула 1. Разликата е, че сега, събуждайки се сутрин не мисли за нея, а за други неща, най-вече за семейството си.
За да спрат спекулациите, че Михаел ще се изживява като търсач на млади таланти, той обясни, че главният фокус на дейността му в момента е структурата на Ферари, това което се случва вътре в самия отбор, както и развитието на серийните автомобили на компанията. Освен това описа връзката си с екипа и отношенията си с Фелипе Маса, когато е далеч от пистата така:
„Очевидно е, че поддържам близък контакт с момчетата, когато не съм тук. Следя всичко и естествено познавам Фелипе много добре. Бяхме приятели през годините, в които работи с Ферари, така че се чуваме често по телефона, както можете да видите”
Шумахер не съобщи надпреварите, които смята да гледа на живо, извинявайки се с факта, че ще реши, когато дойде време за съответното състезание и дали тагава ще има нужда изобщо от присъствието му.