Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер отново на върха в Барселона

Шумахер отново на върха в Барселона

31
0

За втори пореден ден Михаел Шумахер оглави класирането на тестовете от F1 в Барселона.###За втори пореден ден Михаел Шумахер оглави класирането на тестовете от F1 в Барселона. Седемкратният световен шампион обаче бе напълно искрен, споделяйки, че изобщо не е очаквал да бъде толкова бърз на изпитанията.
След втория ден Шумахер излезе начело с време 1:21.486 като по този начин дори подобри постижението си от вторник. Той отново работеше по развитието на електрониката за 2008 г. и кара без системи, подпомагащи управлението на болида.
Втори, на около четири десети след Михаел, се нареди Педро де ла Роса от Макларън. Другият пилот на Сребърните стрели Гари Пафет записа петото най-бързо време.
Хейки Ковалайнен успя да изпревари Фелипе Маса, заемайки третата позиция. Бразилецът (останал четвърти) замести тест пилота на Ферари Лука Бадоер, който работеше заедно с Шумахер през първия ден.
За Уилямс на пистата излязоха двамата им титуляри Нико Розберг и Казуки Накаджима. Германецът даде шесто време, а съотборникът му остана три места по-назад.
За Ред Бул вторият ден определено даде по-добри резултати – Дейвид Култард финишира седми. Заедно с него работеше Карун Чандхок, който от 18-то място през първия ден стигна до 11-то през втория.
Ярно Трули и Франк Монтани отново тестваха за Тойота. Италианецът, който в сутрешната сесия излетя в чакъла, работеше по развитието на нови части за 2008 г. Французинът пък продължи тестовете на стандартизираната електронна система за управление на двигателя (ECU), която ще се използва задължително от всички екипи догодина.
Лука Филипи за първи път кара болид от Формула 1, благодарение на предоставената му от Хонда възможност. На тестовете бе и титулярният пилот на японците Дженсън Бътън, който записа 12-то време.
Форс Индия използва трима пилоти – Адриан Сутил, който кара и през двете сесии и Кристиан Клийн и Витантонио Лиуци – първият от тях кара сутринта, а вторият следобед. Двамата бяха на трасето, за да оцени екипът възможностите им и евентуално да се спре на някой от тях за свободното титулярно място през сезон ’08. Клийн се оказа най-бързият пилот от тримата, а Лиуци остана в края на таблицата.