Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Предстои ни тежко състезание

Шумахер: Предстои ни тежко състезание

34
0
Барселона,Бруно Сена,Мерцедес,Михаел Шумахер,Уилмяс

Михаел Шумахер завърши на девето място в днешната квалификация в Испания. Той не записа време в последната част, но въпреки това е девети, след като класиралия се за Q3 Камуи Кобаяши получи проблем в хидравличната система при прибирането си в бокса след края на Q2.

„Вие ми предложихте да пазя гумите си и именно към това се придържах в последната част на квалификацията“, заяви с усмивка Шумахер пред камерите на RTL. „Освен това сега ще мога да реша, с какви гуми да стартирам в надпреварата утре.

Състезанието със сигурност ще е трудно за нас. При тези условия е тежко, както се видя и в Бахрейн.“

В Барселона повечето отбори имаха новости по колите си. Подобно бе положението и при Мерцедес. Променено е захващането на предното крило, задното окачване също е претърпяло промени, а каросерията е подобрена, както твърдят от отбора. Останалите тимове обаче също не са спали и именно заради това не се видя до момента сериозно подобрени при Мерцедес.

„Съотношението на силите в сравнение с първите четири състезания със сигурност се е променило. Дългата пауза даде възможност екипите да направят известни подобрения. Ние също се опитахме, но изглежда не се е получило, за разлика от отборите, които са пред нас. Това ще ни амбицира, да търсим подобрение по възможно най-бързия начин.

В досегашните състезания винаги се случваше нещо, въпреки че бяхме в добра форма. Сега изглежда дори, че ще е по-трудно. Надявам се да подобрим още колата си, за да имаме възможност да се борим за победи.

Разбира се, че Рос ни лиспва. Той е изключителна личност и притежава много опит. Той оформи тима и го направи това, което е в момента. Пожелаваме му бързо оздравяване и се надяваме скоро да е отново при нас.“