Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се надява на победи догодина

Шумахер се надява на победи догодина

34
0
Михаел Шумахер

Михаел  Шумахер се надява догодина отново да се върне на най-високото стъпало на почетната стълбица, след разочароващия си „дебютен“ сезон във Ф1.

7-кратният световен шампион далеч не очакваше да има толкова слаби резултати този сезон и същевременно постоянно да бъде побеждаван от съотборника си Нико Розберг, но според него догодина Мерцедес ще се намират в много по-добра позиция.

„Определено се намираме в по-добра ситуация сега, защото имаме безмерна подкрепа от Мерцедес. Но това не значи, че си мислим, че ще можем да се борим за титлата.  Ще направим голяма стъпка напред и ако всичко върви добре, се надявам да започнем да печелим състезания.

В ретроспекция, тази година имаше доста неща… Подът на колата ми бе прогорен, защото ауспухът бе прекалено горещ или пък F-duct системата работеше на места, на които не трябваше. Имаше много проблеми, които произлизаха от това, че бяхме във фаза на преструктуриране, но ние все още искаме да се борим за титлата.

На Спа F-duct системата ми не работеше, но не казах нищо. На Сузука се случи отново – проблем с моята кола, но не и с тази на Нико. И тогава казах, че е време Норберт (Хауг) и Рос (Браун) да ми дадат някои обяснения“, обясни Шумахер пред изданието AMS.