Начало Лайфстайл Шумахер ще дари 500 000 евро за пострадалите от наводненията в Германия

Шумахер ще дари 500 000 евро за пострадалите от наводненията в Германия

43
0
Барселона,Мерцедес,Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще дари 500 000 евро на фонд за пострадалите от наводненията в Германия.

По-рано през месеца, след като нивото на реките Елба и Дунав драстично се покачи, някои държави в Европа като Германия, Чехия, Австрия, Унгария и Словакия станаха жертви на сериозни наводнения. На места са нанесени изключително големи щети, като някои селища продължават да са под вода.

Шумахер организира търг, на който продаде един от състезателните си гащеризони с автограф върху него. Цената на екипа достигна 50 000 евро, като германецът каза, че ще вложи от собствените си средства, за да увеличи парите до 500 000 евро.

Както обещахме, Корина (неговата съпруга, б.а.) и аз ще увеличим тази сума десетократно до половин милион евро – каза Шумахер пред германския ежедневник Билд. – Разбира се, наясно сме, че това е само малка част от голямата сума дарения, но бяхме впечатлени от солидарността и искахме да окуражим други да участват.

Михаел Шумахер е помагал финансово и за възстановяването от други природни бедствия. През 2002 г. той дари 1 милион евро отново за хора, пострадали от наводнения в Германия, също така даде и 7,5 милиона евро след опустошителното цунами в Азия през 2004-та.