Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Ще се състезавам и догодина

Шумахер: Ще се състезавам и догодина

28
0
Михаел Шумахер

На тържество на Мерцедес в неделния ден Михаел Шумахер е заявил, че ще използва опцията си за оставане в тима на Мерцедес Гран при и през третата година на контракта си.

Ще се състезавам определено и през следващата година, това е окончателно – е заявил Михаел за радост на феновоте си. – Виждаме как се развиват нещата и колко енергия и емоция са вложени във всичко това. Все пак бих бил арогантен, ако кажа, че ще се борим за титлата следващата година, при положение, че сме толкова далеч назад, но все пак…

Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг е отбелязал от своя страна, че не би могло да се окачва с един скок тимът да стане от четвърти – първи, но е важно, че тимът излиза на правилния път на развитие.
Бившият мениджър на Михаел – Вили Вебер е цитиран от вестник Ди Велт, че Михаел няма навика за започне нещо и да не го довърши.

На събитието на Мерцедес Томас Вебер, член на борда на директорите и ръководител на развитието в концерна е заявил още, че компанията е готова да даде толкова време на тима колкото е необходимо, за да стъпи на върха.