Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер ще извлече всички позитиви от участието си в 24-те часа на...

Шумахер ще извлече всички позитиви от участието си в 24-те часа на Льо Ман

2574
0
Мик Шумахер, Алпин
Мик Шумахер, снимка Алпин

Мик Шумахер коментира събитията от 24-те часа на Льо Ман. Германският пилот не успя да завърши първото си участие заради проблеми с двигателя. Макар да отпадна от борбата, Шумахер благодари на Алпин за предоставената възможност и се надява следващия път да се представи по-добре.

Миналата седмица Шумахер се включи в 24-те часа на Льо Ман. Легендарното състезание беше четвърти кръг от сезон 2024 в световния шампионат за издръжливост на ФИА. Германецът караше единия прототип на Алпин заедно с французите Никола Лапиер и Матю Ваксивиер

Шумахер и неговите колеги се движеха в топ 10 в началната фаза на състезанието в Льо Ман. За нещастие, проблеми в двигателя попречиха на Алпин да разкрие пълния си потенциал. Френският отбор оттегли двата си прототипа още преди изминаване на 1/4 от състезанието заради лошата надеждност на мотора. Така Шумахер приключи участието си в Льо Ман още в началото на борбата.

Шумахер беше разочарован от отпадането си в Льо Ман. Германецът обаче предпочете да се съсредоточи върху положителните аспекти на своето и бойно кръщение в състезанието.

„Мисля, че стигнахме до момента, в който не успяхме да преминем границата от шест часа“, каза Шумахер. „Бяхме много бързи до този момент, което е много голям позитив. Имахме проблем с двигателя, който за съжаление доведе до оттеглянето и на двата автомобила.“

„Отново мисля, че не трябва да се фокусираме прекалено много върху лошите страни, а да се съсредоточим повече върху позитивите. Ние сме тук от много, много дни и караме на тази писта от доста време. Затова сме научили много неща за нея и сме се подготвили.“.

„Израснахме заедно като отбор. Успяхме да оставим зад гърба си всички проблеми, с които се сблъскахме. След това наистина продължихме напред, за да стигнем до момента, в който се борехме за полпозишън. Борехме се за добро позициониране в състезанието, преди да дойде онзи лош момент. Лично за мен стинтът беше положителен. Затова съм много щастлив от постигнатата работа“, добави пилотът на Алпин в WEC.

Прототипите на Алпин показа добра скорост на пистата в Льо Ман, което зарадва Шумахер. Германецът обаче призна, че е изключително важно да се разбере проблемът с двигателя, заради който отпаднаха и двата автомобила.

Оказа се, че един и същ проблем е бил причината за оттеглянето и на двете машини Алпин А424. Това предполага потенциален сериозен проблем в силовия агрегат. Шумахер все пак предупреди да не се правят прибързани заключения, докато не приключи задълбоченото разследване

„Това, което остава да направим, е просто да се уверим, че разбираме какво се е случило, за да можем да го поправим следващия път“, допълни германецът. Шумахер също така беше благодарен на Алпин и Рено за предоставената му възможност да се състезава с отбора в Льо Ман.

„Бих искал да благодаря на Алпин и особено на Рено Груп за това, че ми позволиха да се състезавам тук. Екипът на Алпин в WEC за издръжливост беше толкова добър към мен и ме подготви толкова добре в първи три състезания за сезона.“

„Аз наистина го оценявам. Моите съотборници бяха до мен ден след ден, когато бяхме на пистата, но и извън нея. Те бяха наистина полезни и един вид се опитваха да ми кажат какво да правя“, завърши Мик Шумахер.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Mick Schumacher (@mickschumacher)