Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: В последното си състезание финиширах седми с кола с №7

Шумахер: В последното си състезание финиширах седми с кола с №7

60
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер заяви, че се е забавлявал по време на последното си състезание във Формула 1, на финала на което той бе в зоната на точките и поздравяваше вече трикратния шампион Себастиан Фетел (Ред Бул). Седмото място на седемкратния носител на короната в Гран при бе още по-впечатляващо на фона на това, че спира четири пъти в бокса. Той бе категоричен накрая, че философията му е била никога да не се отказва – затова и продължи да се бори, след като в самото начало спука гума.

 

Много вълнуваща надпревара, изпълнена със събития. По необичайно стечение на обстоятелствата последното ми състезание във Формула 1 започна със спукана гума, което ме върна назад в колоната. Но винаги има шанс, просто трябва да продължиш напред и да го сграбчиш, когато се появи. Странно съвпадение е, че приключих кариерата си в F1 на седма позиция – същото място, на което се класирах в първата си квалификация на Спа-Франкоршамп преди 308 състезания. Сещам се още, че карах автомобил с №7 на него и имам 7 купи за титлите си в стаята ми с трофеи – сподели Шумахер.

 

Той повтори поздравленията за по-младия си сънародник Фетел, като отбеляза, че и двамата направиха забележително връщане в надпреварата след трудното начало.

 

Неговото представяне демонстрира, че трябва да продължаваш да натискаш. И при всичките тези толкова трудни обстоятелства, финалната ми надпревара във Формула 1 бе невероятно забавление. Накрая бих искал още веднъж да благодаря на отбора и на всичките си фенове за подкрепата им през последните години. Изкараното заедно време бе наистина страхотно – допълни Михаел.

 

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун определи преди известно време Шумахер като най-великия пилот в историята на спорта според него. В края на трите им сезона заедно, преминали далеч по-трудно, отколкото невероятно успешните години във Ферари, той заяви, че пилотът е завършил кариерата си подобаващо.

 

Михаел показа всичките си умения в Гран при на Бразилия: премерени изпреварвания, добри решения при стратегията за гумите, опази колата си на трасето и донесе точки. По отношение на резултатите втората му кариера във Формула 1 не бе толкова специална, но за нас – тези, които имахме привилегията да работим с него – той винаги е бил изключителен. За всички ни бе истинска чест да се трудим редом с Михаел, защото това те кара да разбереш какво го прави толкова специален, как е спечелил седем световни титли. Шумахер ще ни липсва. Желаем му всичко най-добро – каза още Браун.