Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер видимо доволен от новия болид

Шумахер видимо доволен от новия болид

88
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер бе видимо доволен след днешния ден на тестовете в Барселона и заяви, че вижда много добри знаци за възможностите на автомобила, сред които са управляемост и стабилност.

Седемкратният световен шампион направи днес пълно състезание след обяд със спирания в бокса, за които механиците бяха облечени в състезателни овъроли, с каски и всичко останало.

Нямахме никакви проблеми и изглеждаме конкурентни – заяви Михаел на гърба на боксовете, веднага след като направи 127 обиколки днес или почти 600 км каране.

Споменавайки традиционните фрази за използването на различни гуми и количество гориво, както и KERS и DRS, Михаел заяви, че е обнадежден, че колата тепърва ще се развива, но няма как да знае със сигурност доколко и дали това ще е достатъчно, за да се бори с Ред Бул.

В дълга част от следобедното каране Шумахер се движеше плътно зад и около Марк Уебър, като на острите завои в горната част на пистата колата му изглеждаше почти толкова стабилна колкото и Ред Бул-а. Това бе много впечатляващо, още повече, че Мерцедес-ът е на пистата едва от няколко дни.