Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: За нас важна бе проверката на гумите

Шумахер: За нас важна бе проверката на гумите

38
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер обясни, че най-важна за него в днешния ден е била преди всичко проверката на новите гуми като износване, поведение и начин на работа.

Доволен съм [не толкова от най-доброто време], а преди всичко от това, че свършихме страхотна работа. Направихме много обиколки, натрупахме данни, които ще са полезни за развитието ни – каза седемкратният световен шампион на гърба на бокса на тима си, току що излязъл от колата.

Михаел описа колата си като доста различна като поведение днес спрямо движението през 2011 г., независимо, че той е един от малкото пилоти, които не карат нов болид.

Много неща са променени и поведението е различно. Няма обдухване на дифузьорите, двигателят се държи по различен начин и при тези условия е трудно да се прецени и промяната в гумите, като цяло всичко е различно като усещане – отбеляза още Михаел.

Той тълкува по-късното излизане на болида на Мерцедес за новия сезон като по-добра възможност на тима да работи до последния момент по колата и с усмивка отбеляза, че няма нищо против и този автомобил, правен под ръководството на Рос Браун, да излезе последен на пистата и да спечели титлата, както се случи за последно през 2009 г.