Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: За съжаление това бе максимума

Шумахер: За съжаление това бе максимума

53
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер стартира от трета позиция в домашното си състезание. Въпреки това в крайна сметка германецът се нареди на седмо място.

„Със сигурност удоволствието за нас намаля значително, след като изостанахме няколко позиции назад. Борихме се сериозно и въпреки това останахме едва на седма позиция. Опитах се да изкарам максимума от колата. За съжаление усилията ни не дадоха резултати. Не успяхме да задържим позицията, която бяхме спечелили вчера. Жалко е, че не успяхме да го направим.

Все пак обаче смятам, че направихме добро шоу днес. Когато имах шанс се опитах да го използвам. В края на състезанието се видя, че в един определен момент бях по-бърз от Серхио Перес. За съжаление обаче гумите ми се износиха и започнах да чувствам силни вибрации.

След това бе доста трудно да се справя с баланса на колата. Опитах се на използвам ширината на пистата и може би при качването на един или друг бордюр съм повредил колата. Ще трябва да направим обстоен анализ на колата. Трябваше и да пестим гориво, което не ни позволи да минем напред.

Според мен днес максимума бе между пето и седмо място. Такъв бе и планът ни преди началото на уикенда. Жалко е, че в крайна сметка записахме седмо, а не пето място. При тези условия обаче това бе максимума.“