Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми: Очаквам с нетърпение Ралито на шампионите

Шуми: Очаквам с нетърпение Ралито на шампионите

47
0

Михаел Шумахер очаква с нетърпение да се изправи срещу най-добрите пилоти от различни състезатели серии по време на Ралито на шампионите, което ще се проведе този уикенд.

Седемкратният световен шампион спечели Купата на нациите за Германия заедно със Себастиан Фетел миналата година. Иначе в основното събитие бившият пилот на Ферари остана втори зад Матиас Екстрьом.

Тази година негови конкуренти ще бъдат пилотите от Формула 1 – Дженсън Бътън, Дейвид Култард, Фетел, както и шампиони от други серии – Екстрьом, Иван Мюлер и Анди Прио от WTCC, Себастиен Льоб от WRC, Трой Бейлис от Супербайк, Карл Едуардс от НАСКАР, както и многократният шампион в 24-те часа на Льо Ман, Том Кристенсен.

„Хубавото нещо тук е, че се срещаш с момчетата от другите спортове и можеш да прекараш известно време с тях” – казва Шумахер. „Обикновено това е много трудно, тъй като всички са заети или са в разгара на състезателния уикенд.”

„Атмосферата е много спокойно, можеш да се разхождаш с тях и това само по себе си е страхотно. Уважавам много другите момчета. Всеки е майстор сам за себе си и всеки наистина обожава своя спорт – ето за това става дума.”

Германецът изрази нетърпение и да се състезава по специално направеното трасе насред притежаващия 90 000 места „Уембли”.