Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми се извини на Барикело

Шуми се извини на Барикело

47
0

Михаел Шумахер призна, че маневрата му срещу Рубенс Барикело вчера е била прекалено остра и се извини на бившия си съотборник за нея.

7-кратният световен шампион направи това на личния си уебсайт за това, че избута бразилеца и почти го заби в стената на питуола на Хунгароринг при скорост от близо 300 км/ч.

„Непосредствено след състезанието вчера все още бях под влиянието на момента, но след като изгледах инцидента с Рубенс отново, трябва да кажа, че стюардите бяха прави в решението си. Маневрата ми срещу него бе прекалено остра.

Естествено исках да го затрудня в опитите му да ме изпревари и недвусмислено му показах, че не искам да ме изпревари, но гледайки рационално – не съм искал да го изложа на опасност с тази маневра. Ако той смята, че съм го направил, тогава всичко, което мога да кажа е, че съжалявам – не това беше намерението ми.

Изнесох се към вътрешната страна, за да му покажа, че трябва да мине от другата страна, защото там има повече място. Той обаче не избра този вариант и затова стана доста тясно. Знаем, че различните пилоти имат различни гледни точки“, обясни Шумахер.