Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми шпионира Макларън?

Шуми шпионира Макларън?

51
0

Според някои чужди медии Михаел Шумахер играе ролята на шпионин за Ферари. Легендарният пилот на тима от Маранело е бил забелязан внимателно да оглежда болидите на Макларън по време на теста в Барселона.

Феновете известно време се чудеха какво прави седемкратният световен шампион по време на тестове в Барселона, когато не е предвиден да кара. И от немското издание „Билд” имат отговор – шпионира.

Настоящият световен шампион Люис Хамилтън излезе от пистата в сряда. Краят на предното крило бе леко счупен, същото важеше за носа, а колата бе останала в чакъла, преди да бъде отнесена. Внезапно обаче на пистата се появи едно Алфа Ромео 159, като от него излезе Михаел Шумахер.

Той се поразходи около колата на пилота на Макларън, докато тя бе покривана и качвана на съответния камион. Германецът обаче определено прояви интерес в дъното на болида.

Техническият директор на BMW, Вили Рампф, коментира: „Дъното на колата е много по-важно по отношение на аеродинамиката, отколкото задното крило. И когато един болид е пренасян, имаш специалната възможност да огледаш какво са измислили конкурентите.”

Шефът на Мерцедес, Норберт Хауг, каза: „Ние правим всичко, за да се върнем на върха. Опонентът ни Михаел Шумахер знае това.”