Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми ще тества този уикенд Ферари от 2007 година

Шуми ще тества този уикенд Ферари от 2007 година

42
0

Михаел Шумахер ще тества болид на Ферари на пистата Муджело този уикенд, пишат от немското издание „Bild Zeitung“.

Поради стриктните забрани за тестове в рамките на сезона 40-годишният германец ще тества кола от 2007 година, която няма да бъде оборудвана със сликове и настоящата аеродинамика. Освен това в основата на инициативата ще стои департаментът на Ферари „F1 Clienti“.

Целта в случая е да се провери дали контузията на врата, която Шумахер получи при инцидент с мотоциклет през февруари, ще му попречи да замени пълноценно Фелипе Маса от Гран при на Европа нататък.

Също така през следващите няколко седмици той трябва да свали няколко килограма. Наскоро фотограф е хванал Шумахер без горна дреха и си е личало, че германецът е забравил за стриктния си режим, следван до 2006 година.

Четирикратният световен шампион Ален Прост коментира, че е много изненадан от новината за завръщането на Шуми.

„Не разбирам решението, но го уважавам. Преди три години той спря, качи няколко кила, а и трябва да се възстанови от контузията при моторния инцидент.“

„Това е малко странно решение и голямо предизвикателство. Вероятно е искал да помогне на Ферари, тъй като тест пилотите – Жене и Бадоер – са участвали в няколко надпревари, но очевидно не са толкова бързи“ – добавя Прост.