Начало Автомобили Швейцарци ще правят интерпретация на Jaguar E-Type

Швейцарци ще правят интерпретация на Jaguar E-Type

28
0
Jaguar E-Type,Lyonheart

Швейцарското дизайнерско ателие Classic Factory започна работа по създаването на свой собствен автомобил. Той е разработен по скиците на дизайнерите Робърт Палм и Бо Золанд, които през миналата година представиха виждането си за съвременна интерпретация на легендарния Jaguar E-Type.
За стартиране на производството на купето в британския град Ковънтри е основана компанията Lyonheart Cars, чиито специалисти ще се заемат с разработката и производството на автомобилите.
Според ръководителя на Classic Factory Робърт Палм, новата кола ще бъде истински британски спортен автомобил, изразяващ понятието Made in England не като гръмко заявление, а като истинско потвърждение. Всеки един детайл на модела Lyonheart K е проектиран, разработен и произведен във Великобритания. Колата е носител на всички най-характерни черти, присъщи на всичко британско – той е от най-висш клас, елегантен, изтънчен и също така скромно прикрива своята мощ и динамика.
Спортното купе ще има алуминиево шаси и панели на каросерията, изработени от карбон. Така масата на дългия 4749 мм автомобил с междуосие от 2752 мм ще тежи 1575 кг.
За задвижване е предвиден 5-литров 8-цилиндров двигател с механичен компресор, чиято мощност е 550 к.с. (680Нм). Той ще се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението до 100 км/ч ще става за 3,9 сек, а максималната скорост ще е ограничена електронно на 300 км/ч.
Компанията Lyonheart вече е започнала да приема поръчки за първите 50 екземпляра на колата, чиято цена е 495 хил. евро. Първите готови автомобили ще бъдат доставени на клиентите след година и половина.