Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силно представяне за Форс Индия

Силно представяне за Форс Индия

49
0

Много силно представяне направи в петъчните свободни тренировки екипът на Форс Индия. Адриан Сутил даде шесто време в следобедната сесия, като сутринта пропусна последното си излизане заради технически проблем.

– След забавянето в Турция най-после успяхме да направим сравнение между стандартното задно крило и новата версия, като разликата ми стана ясна много бързо. Иначе програмата ни беше обичайна – основни настройки, гуми. Колата е нервна заради крайно ниското сцепление и меките гуми са доста трудни за използване, особено в дълга серия. За една обиколка са добър вариант, но при по-дълго каране започват да се късат лошо – коментира немският пилот.

Витантонио Лиуци от своя страна е с напълно ново шаси в Канада и днес буквално летеше на моменти.

– Всичко беше с по-добро поведение, чувствах се и по-удобно, а това се отрази на времената – заяви италианецът. – Трудно е обаче да се направи сравнение с други трасета, тъй като днес нямаше никакво сцепление. Като цяло обаче нещата за нас изглеждат добре, особено поведението с твърдия тип гуми. Във втората тренировка не можах да направя чиста обиколки с новите меки – допълни той.