Начало Картинг Силно представяне на Алекс Лазарус в WSK Euro Series

Силно представяне на Алекс Лазарус в WSK Euro Series

18
0
Алекс Лазарус
Алекс Лазарус снимка Pure Speed Racing

Алекс Лазарус записа силно представяне в WSK Euro Series. Българският картинг състезател беше близо до топ 20 на финала на първия кръг в клас Mini Gr.3 от престижния картинг шампионат.

Много оспорвана битка за място в топ 20 на финала на първия кръг от WSK Euro Series проведе Алекс Лазарус. Общо 250 пилоти от всички класове се бяха събрали  във всички класове на пистата „Франчакорта” в Италия. Най-голям интерес имаше към клас Mini, където имаше 90 състезатели. Следователно Алекс Лазарус имаше сериозна конкуренция

В префинала в неделя той стартира десети. За нещастие, повтарящи се проблеми с карта – на три пъти му изгасна двигателят на спиране, го лишиха от шанс за се бори за по-добро класиране и той завърши 18-и.

Във финала Алекс Лазарус стартира 25-и. Той проведе няколко битки и успя да мине с 4 места напред с хубави изпреварвания, като завърши 21-и след 10 обиколки. До влизане в топ 20 не му достигнаха малко над 0.3 секунди.

„В префинала Алекс се бори със силни съперници, но нямаше шанс заради проблемите в двигателя и изостана“, коментара бащата на Алекс Джо Лазарус. „За финала сменихме двигателя и карбуратора и представянето му се подобри. Темпото му беше много добро, имаше скорост. Но когато стартираш толкова назад в колоната, е много трудно да спечелиш много позиции.“

„Но уикендът е положителен за нас, тъй като Алекс за първи път се бори в челото с най-бързите пилоти в класа и успя да изпревари много от тях. Сега ни трябва постоянство и ще направим още една крачка напред“, добави Джо Лазарус.

В събота пък се проведе втория елиминационен хийт. В него Алекс Лазарус финишира на 10-о място в клас Mini Gr.3

Съботният ден за Алекс обаче се оказа доста тежък. В първия хийт той не успя да намери ритъма си на караме, сбърка на няколко пъти и завърши в дъното на топ 20. Във втория обаче Лазарус стартира 7-и и до края на първата обиколка излезе трети. После отстъпи на 4-о място, а първите трима се откъснаха напред.

Алекс Лазарус пресече финала на 4-а позиция. Българският пилот беше наказан с 5 секунди заради неправилно позициониране на карта на стартовата решетка и в крайна сметка завърши хийта на 10-о място.

„Смесени чувства за нас“, обясни Джо Лазарус. „Алекс има скорост. Първо беше трети. Във втория манш потегли отлично, след това вървеше с добро темпо. В първото състезание допусна няколко грешки и логично изостана до 19-ото място. Утре в префинала Алекс стартира 10-и и битката продължава.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от wsk_promotion (@wsk_promotion)