Начало Картинг Силно състезание за тима на Wildfire

Силно състезание за тима на Wildfire

45
0

Първо и трето място спечелиха съответно Илиан Димитров и Чавдар Варийски в 3-ия кръг от любителския шампионат по картинг на Club F1, като по този начин спечелиха и най-много точки в отборното класиране за тима си Wildfire. Втори остана Марио Динолов. Спечелилият по невероятен начин пол позишън Никола Николов, имаше нещастието да отпадне от първа позиция по средата на първия манш, заради повреда в двигателя на своя карт.

Доста сериозна битка се разрази малко по-назад в колоната и през двата манша. Красимир Цолов, който успя да изпревари Борис Барболов след старта, със значително по-бавен карт успяваше да задържи своята позиция доста обиколки, но бе изпреварен след грешка, допусната не и без „помощта“ на Барболов. До края на манша обаче, Цолов не допусна повече никой да мине пред него и успя да защити позицията си, макар да му бе изключително трудно, заради видимо бавния карт.

При стартът на втория манш, Цолов отново изпревари Барболов след поднасяне на последния, също не и без „помощта“ на Цолов, който малко или повече, по този начин „върна жеста“ за случката от първия манш. В предните позции, Илиан Димитров и Марио Динолов се бореха за лидерската позиция, за която в крайна сметка се пребори Димитров, докато Чавдар Варийски бранеше със зъби и нокти третата си позиция от остро атакуващите го Краси Цолов, Николай Димитров, Борис Барболов, Петко Петров и Божидар Андреев. В крайна сметка, инцидент между Варийски и Цолов доведе до спирането им на пистата. Намиращите се зад тях Николай Димитров, Петко Петров и Божидар Андреев успяха да ги избегнат, но този шанс нямаше Барболов, който се удари в тях доста силно и контузи своята китка при този удар. Въпреки това обаче, той стисна зъби и довърши последните 10-ина обиколки, карайки с една ръка, без да загуби кой знае колко от темпото си, но останал последен заради инцидента.

Недоволство от страна на Цветомир Колев пък имаше по повод някои маневри срещу него, също така и заради това, че той самия бе дисквалифициран за груби обструктивни маневри и изпреварване чрез пресичане на завой напряко срещу Йордан Пенчев .

Без никакви проблеми, Георги Димитров, Георги Шопов и Кристиан Христов се пребориха за първите три места във 2-а гонка и спечелиха медалите, както и позициите от 11-а до 13-а. И тази гонка в двата манша не бе лишена от битки, като дори двама от състезателите не издържаха на натоварването и предпочетоха да спрат – това бяха Димо Димов и Пламен Чернев.

В третата гонка, в битката за последните възможни точки надделя Георги Ранчев, следван от Гено Тонев, направил едно от  красивите изпреварвания на писта Бенковски в този ден.