Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун би трябвало да пасне на Лотус Е22 според Грожан

Силвърстоун би трябвало да пасне на Лотус Е22 според Грожан

58
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан разказва за очакванията – своите и на тима си Лотус – преди Гран при на Великобритания.

– Харесваш ли Силвърстоун?

– Пистата е фантастична, с много бързи завои, които би трябвало да паснат на Е22 повече, отколкото трасетата, където бяхме напоследък и където изглежда бе изтъкната всяка слаба черта в автомобила ни-

– Колко разочароващ бе проблемът със скоростната кутия, пратил те последен на грида в Австрия?

– Ще излъжа, ако кажа, че не бе разочароващо. Беше един от онези моменти, в които електрониката спори с механиката и крайният резултат бе, че трябваше да стартирам от питлейна. В известна степен това ти позволява пълен рестарт, тъй като всичко постигнато в надпреварата реално е напредък. Затова сведох глава и дадох най-доброто от себе си, въпреки че и в самото състезание имаше допълнителни грижи.

– Как бе представянето на писта?

– В Австрия нямаше как да се възползваме от силните си характеристики, но и други екипи изпаднаха в подобна ситуация. Имахме проблеми със спирачките в надпреварата. Трябваше да внимавам какво правя, всяка обиколка бе различна и изобщо не знаех какво да очаквам!

– Какво мислиш за Силвърстоун?

– Спечелих там състезание от GP2 през 2011 г., така че трябва да кажа, че доста ми харесва! Освен това при F1 дебюта си на трасето взех точка. Миналогодишното ми състезание там не бе толкова добре, така че е ред на добър резултат.

– Защо Силвърстоун е сред любите писти на множество пилоти?

– Чувството да караш там е чудесно. Това е едно от най-бързите трасета през годината. Има легендарни завои като Маготс, Бекетс, Чапъл комплекса. Усещането при преминаване от там е изключително. Освен това надпреварата е много специална за екипа, чиято фабрика е съвсем близо до пистата. Хубаво е да видиш не само хората от тима на трасе, а и тези, които работят там. Благодарение на техния упорит труд успяваме да излезем – те вършат изумителни неща.

– Има ли нещо лесно в уикенда на Силвърстоун?

– Близо до дома е, мога да спя в собственото си легло, да съм със семейството си. Хубаво е, когато не ти се налага да тичаш по летища, когато си близо до фабриката.

– А кое е трудното?

– През годините сме изживели доста дъждовни уикенди там, но това не е изненада според повечето англичани, с които съм говорил! Сега живея близо до пистата и редовно съм в Енстън, което означава, че съм по-запознат с метеорологичните промени и колко бързо могат да настъпят. Летният ден в Англия е нещо прекрасно, но трябва доста да потърсиш, за да намериш такъв! Засега прогнозата за състезателния уикенд изглежда добре. Би било фантастично времето на Силвърстоун да е добро.