Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун изплаща 1 млн. паунда компенсации на фенове

Силвърстоун изплаща 1 млн. паунда компенсации на фенове

41
0
задръстване,Силвърстоун

1 милион паунда са компенсациите, които организаторите на Гран при на Великобритания от Силвърстоун изплащат на неуспелите да стигнат до трасето фенове заради хаоса по пътищата и паркингите през уикенда на тазгодишната надпревара. Това трябва да покрие щетите, причинени на 10 000 запалянковци, останали извън пистата по различни, но независещи от тях причини.

Дъжд, продължил дни наред преди уикенда на състезанието, превърна района около Силвърстоун в истинско блато. Някои от паркингите на практика бяха неизползваеми, имаше затънали превозни средства и условията бяха наистина тежки. При това положение организаторите призоваха феновете да не пътуват за съботната квалификация в отчаян опит да оправят ситуацията най-вече по паркингите за старта в неделя.

При това положение бе истинско чудо, че рекордните 127 000 души гледаха тазгодишната Гран при на Великобритания и победата на Марк Уебър (Ред Бул).

Повече от 10 години феновете не бяха имали никакви или почти никакви проблеми с пристигането или излизането от пистата – заяви управляващият директор на Силвърстоун Ричард Филипс. – Затова е важно да се поучим от тазгодишните ни грижи. Проблемите с трафика в петъка (преди състезанието) и молбата ни към запалянковците да не идват в събота бяха далеч от идеалния вариант на провеждане. Поучихме се от случилото се и предприемаме стъпки, за да се справим по-добре в каквито и да са обстоятелства в бъдеще. Убедени сме, че няма да има повторение на случилото се тази година.