Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун поставя на изпитание аеропредставянето, заяви Пади Лоу

Силвърстоун поставя на изпитание аеропредставянето, заяви Пади Лоу

33
0
Пади Лоу

Пистата Силвърстоун ще постави на сериозно изпитание аеродинамичното представяне на Мерцедес, заяви изпълнителният директор (техника) на екипа от Бракли Пади Лоу.

Отборът на щутгартския концерн не спечели една-единствена надпревара от началото на сезона във Формула 1. Само в Канада проблеми с MGU-K позволиха на Даниел Рикиардо да запише първи успех – за Ред Бул през 2014 г. и за него в кариерата му. Лоу обаче настоя, че Силвърстоун може да не пасне изцяло на силните характеристики на „сребърните стрели”.

Завръщането в Австрия много ни хареса, но сега гледаме напред към Силвърстоун, където предизвикателството ще е много различно в сравнение с всичко, изпитано досега – коментира Лоу. – Това е много бърза писта, която изпитва максимално аеродинамичното представяне. Ние демонстрирахме конкурентоспособността си там още миналия сезон с победата на Нико [Розберг] и полпозишъна на Люис [Хамилтън], който бе сполетян от невероятен малшанс със спуканата гума в състезанието. Надяваме се да продължим в същата силна форма.

Мерцедес остават фаворити, въпреки че и на пистата Ред Бул Ринг имаха известни проблеми с охлаждането и спирачките като сполетелите ги в Канада. В тима очакват отново сериозен отпор от съперниците, след като в Австрия Уилямс окупираха първа редица на грида.

За отбора беше чудесно да вземе двойна победа в Австрия, като се имат предвид по-задните ни позиции на стартовата решетка. Напредъкът на Люис в частност бе особено забележителен – втори на финала от девети на грида. Още по-удовлетворяващо е, че 7 от болидите в топ 10 бяха със задвижваща система на Мерцедес. И докато за нас ситуацията се развиваше по-неравномерно от обичайно, то събитието като цяло бе фантастично – допълни Лоу.