Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сингапур е реален шанс да постигнем позитивен резултат, смята Алонсо

Сингапур е реален шанс да постигнем позитивен резултат, смята Алонсо

35
0
снимка: Макларън

Фернандо Алонсо смята, че предстоящата Гран при на Сингапур е реален шанс за екипа му Макларън-Хонда да постигне позитивен резултат. Изпълненото с много бавни завои трасе Марина Бей пасва на пакета на екипа от Уокинг, чиято задвижваща система не е достатъчно мощна, за да даде шанс на Алонсо и Щофел Вандоорн да се представят добре на бързите Спа и Монца.

И в двете състезания испанецът не стигна до финала заради проблеми съответно с мотора и скоростната кутия. Вандоорн също не завърши на Монца, а в Белгия остана извън зоната на точките. Сега и двамата пилоти се надяват да финишират в топ 10 и да спечелят точки.

„Знаехме, че състезанията на Спа и Монца ще бъдат трудни. Но 3 отпадания за нас са наистина разочароващи, заяви Алонсо. – Все пак показахме по-добро темпо от очакваното. Можехме да превърнем тази скорост в точки. Пистата в Сингапур подхожда на нашия пакет повече спрямо останалите трасета, на които ще се състезаваме до края на сезона.“

Вандоорн от своя страна досега не се е състезавал в Сингапур и очаква с интерес надпреварата на Марина Бей. Въпреки това той се чувства добре подготвен за едно от най-дългите състезания в календара, продължаващо близо 2 часа.