Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Системата KERS няма да бъде отложена

Системата KERS няма да бъде отложена

40
0

Шефовете на отборите от Формула 1 заседаваха в Бразилия, за да се опитат да достигнат до решение дали да има едногодишно отлагане на системите KERS. Така според немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт” по време на срещата на ФОТА на Интерлагос се е достигнало до гласуване.

Накрая обаче се е решило, че KERS ще бъде внедрена от следващата година, както са и плановете. По-малките отбори като Торо Росо, както и французите от Рено, обаче не бяха много впечатлени.

„Изборът означава сметка от шест милиона евро за нас. А ние трябва да си купим системата от другаде” – каза съсобственикът, Герхард Бергер.

Флавио Бриаторе от Рено каза: „Преминахме през същата безсмислица с трансмисиите с бързи смени на предавките. Но днес всички ги ползваме, като сме обеднели с няколко милиона евро.”

„Ауто Мотор унд Шпорт” твърдят, че Макларън вече са инвестирали 30 милиона в KERS, докато Хонда даже са похарчили близо 90 милиона.

„Нашата система досега ни струваше 2 милиона” – казва Сам Майкъл, технически директор на Уилямс. Говори се, че базираният в Гроув тим ползва уникален подход при развиването на KERS.

В Бразилия пък стана ясно, че Тойота няма да започнат сезона с KERS. Ферари също изостават със системата, след като първоначалният им дизайн не бе качествен и работата е започнала отначало.