Начало Автомобили Skoda произведе 17-милионния си автомобил

Skoda произведе 17-милионния си автомобил

31
0

Skoda произведе своя автомобил №17 000 000. Юбилейната кола е Skoda Rapid Spaceback в цвят Corrida Red и слезе от поточната линия в завода в Млада Болеслав (Чехия). Тя ще замине при клиент в Германия.

Това е пореден важен момент в историята на чешкия автомобилен производител, който през 2014 г. отчете рекордните над 1 милион произведени и продадени автомобили. Марката планира да увеличи реализираните си коли до 1,5 млн. годишно.

– Skoda се справя невероятно добре. 17 милиона произведени автомобила от 1905 г. досега демонстрират силата и успеха на бранда. От 1991 г., когато обединихме сили с Volkswagen, сме произвели 12 милиона коли. Сега спокойно можем да кажем, че сме се установили в „Шампионската лига” на автомобилните компании по произведено количество – каза главният изпълнителен директор на Skoda Винфрид Вахланд.

Той допълни, че плановете са за увеличаване на продажбите до 1,5 млн. автомобила годишно. Главна задвижваща сила в този проект е най-голямата моделна гама в историята на компанията.

Skoda прилага стратегията си за растеж не само в Европа, но и на останалите международни пазари. Китай в частност има ключова роля в плановете на марката. През 2014 г. страната отново бе най-силният индивидуален пазар за Skoda – там бяха реализирани 27% от общите продажби.

Автомобилите на чешкия производител се правят в значително разрасналата се през последните години производствена мрежа. Skoda разполага понастоящем с 13 съоръжения – в Чехия, Китай, Русия, Индия, Словакия, Казахстан и Украйна. Капацитетът тепърва ще се увеличава.

17-милионният автомобил на Skoda бе произведен на 30 януари. На 10 декември 2014 г. от поточната линия слезе едномилионната кола за миналата година – за първи път в историята си компанията премина тази граница в рамките на 12 календарни месеца. През март 2014 г. бе отбелязан и друг важен момент: производството на 11 млн. коли в Млада Болеслав.