Начало Автомобили Skoda произведе 2 млн. коли в Квасини

Skoda произведе 2 млн. коли в Квасини

159
0
skoda

Skoda произведе 2 милиона автомобила в завода си в Квасини. Двумилионният модел, слязъл от поточните линии на предприятието, бе Skoda Kodiaq в цвят Moon White. С началото на производството на първия голям SUV на марката фабриката нае 2600 нови служители до края на 2016 г. Заводът ще бъде допълнително модернизиран и разширяван през следващите години.

„Квасини е модерно предприятие с огромни традиции и изключителен екип. Като важна част от производствената мрежа на Skoda, това съоръжение ще има ключов принос за Skoda Strategy 2025”, коментира членът на борда на компанията Михаел Оелйеклаус, който отговаря за производството и логистиката. „Годишният капацитет на завода ще продължи да расте през идващите години. Ще инвестираме сериозни средства в Квасини, превръщайки го в център за производство на SUV модели. Наскоро отбелязахме важен момент в историята си, започвайки да правим там новия Skoda Kodiaq.”

Заводът в Квасини съществува от 80 години и един от най-големите работодатели в областта Храдец Кралове. В началото на 30-те години на ХХ век там се произвеждат автомобили като Jawa 700. Първата Skoda, излязла от Квасини, е Superb през 1947 г. След това се произвеждат моделите Felicia (от 1958 до 1964 г.), 110 R Coupé (от 1970 до 1980 г.), Skoda пикап/ VW Caddy пикап (от 1995 до 2001), Superb, Roomster и Yeti понастоящем.

В момента заводът преминава най-голямата модернизация и разширяване в историята си. Чешкият производител инвестира близо 7 милиарда крони в съоръжението. Годишният капацитет ще нарасне до 280 000 броя автомобили. Броят на служителите също ще се увеличи още.