Начало Автомобили Skoda с нови Euro 6 агрегати за Rapid и Rapid Spaceback

Skoda с нови Euro 6 агрегати за Rapid и Rapid Spaceback

93
0

Skoda ще замени силовите агрегати на Rapid и Rapid Spaceback с такива, които отговарят на последните еко норми Euro 6. Освен това чешката фирма ще разшири и оборудването на своите автомобили. Така за всички версии на модела ще бъде серийно вграждана автоматичната спирачка намаляваща риска от верижни катастрофи. По желание на клиента в бъдеще ще може да се поръчва множество системи и асистенти като системата разпознаваща признаците на умора при водача, Frontradarassistent включващ и City внезапна спирачка, грижеща се за сигурността на пешеходците, парк сензори за предната част на колата, климатроник със сензор за влажността на въздуха и затъмняване на огледалото за обратно виждане. Допълнително ще може да се поръча и системата Kessy, която позволява достъп до купето и запалването на колата без да се борави с ключа.

За още по-голям комфорт на пасажерите се грижи втората генерация на системата Infotaiment, базирана на последните разработки на концерна Volkswagen. В нея се включва музикалната система Swing, която според версията на модела е серийно или допълнително вграждана, допълнена от възможност за съраунд и навигационна система Amundsen.

Всички двигатели на Rapid и Rapid Spaceback отсега ще разполагат с рекуперация и автоматична старт-стоп система. Преминаването към Euro 6 ще означава също така повече мощност при по-нисък разход. 1.2-литрвия TSI турбоагрегат вече е с мощност 90 к.с. и 7-степенна DSG трансмисия. Същият агрегат е на разположение и с мощност от 110 к.с. Топ в списъка с бензинови агрегати пък е 1.4-литровия TSI двигател с мощност от 125 к.с., който със 7-степенна DSG трансмисия дава разход от 4,7 л/100 км, което е с 19% намаление спрямо предишната версия. При дизелите на разположение са 1.4 TDI (90 к.с.) и 1.6 TDI (116 к.с.)

Промени има и в дизайна, като комбинираното табло е с нов вид. Мигачите от предния калник пък са преминали на огледалата за обратно виждане. Като допълнителна екстра може да бъдат поръчани дневни LED светлини. Най-високото ниво на оборудване вече не носи наименованието Elegance, а Style.