Начало Автомобили Skoda са убедени, че ще продадат повече автомобили през 2013 г.

Skoda са убедени, че ще продадат повече автомобили през 2013 г.

37
0
skoda

Skoda са убедени, че ще продадат повече автомобили през 2013 г. благодарение на обновените си модели, както и на чисто новите модели като последната Octavia например.

Главният изпълнителен директор Винфрид Вахланд обясни, че вероятно първата четвърт и дори първата половина от годината може би ще са по-слаби като резултати спрямо тези отпреди 12 месеца, докато трае преходът към последните предложения. След това обаче се очаква реализацията да се увеличи.

В момента, когато планираните количества Octavia и Rapid Spaceback са налични, нещата ще се обърнат – убеден е Вахланд.

Новата Octavia влезе в шоурумовете на марката през ноември миналата година. Rapid Spaceback трябва да се появи по-късно през 2013-та – след дебюта си на автосалона във Франкфурт през септември.

8 нови или преработени модели са планирани в Skoda за настоящата година. Компанията възнамерява да обнови изцяло гамата си до 2015 г. Производителят има намерение да добави скоро и по-голям от Yeti SUV към моделните си предложения. Вахланд е категоричен, че това е единственият начин да се справят с наваляващите продажби в Европа.

Русия, Китай и Западна Европа би трябвало да са най-големите пазари за нов SUV. Все още не е решено къде ще се произвежда той. Skoda прави коли в Чехия, Русия, Индия и Китай, както и в някои други заводи в сътрудничество с Volkswagen.

Целта на амбициозния проект за обновяване на гамата върви по план до момента. Целта е до 2018 г. да се продават поне 1,5 милиона автомобила годишно. През 2012 г. реализацията на Skoda бе 939 200 коли.