Начало Автомобилни новини Skoda показа елементи от новия си голям SUV Kodiaq

Skoda показа елементи от новия си голям SUV Kodiaq

43
0

Skoda показа елементи от новия си голям SUV Kodiaq, чиято световна премиера ще се състои на 1 септември в Берлин. Те показват как конструкторите на марката използват новия дизайнерски език в SUV сегмента.

Целта на Skoda Kodiaq е да впечатлява. Първият голям SUV на бранда ще се разпознава моментално на пътя. Широката триизмерна радиаторна решетка в комбинация с по-тесните фарове например са сред първите отличителни черти на автомобила.

Kodiaq ще предложи изключително вътрешно пространство, чийто капацитет варира от 720 до 2065 литра (при сгънати задни седалки). За първи път в историята си Skoda предлага 7 места. Чрез промяна позицията на седалките и допълнително настройване на ъглите могат да се генерират голям брой варианти за разположение на пътниците в купето. При сгъване на седалката до шофьора пък колата може да транспортира предмети с дължина до 2,9 метра.

В Kodiaq са включени последните системи на Skoda за подпомагане на водача. Air View използва камери с широъгълни лещи отпред и отзад, за да предостави безпрецедентно обширен поглед около автомобила. При теглене Tow Assist системата поема управлението при бавно движение назад. Новата система Manoeuvre Assist пък включва спирачките в момента, в който засече препятствие зад колата.

Друга иновация са онлайн услугите на Skoda Connect mobile. Те са разделени на две категории: Infotainment Online дава повече информация и навигация реално време. Care Connect пък осигурява дистанционен достъп и подпомагане. В случай на инцидент например, при активиране на еърбег в колата системата автоматично се свързва с център за бърза помощ.