Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Случаят Бътън: Ричардс продължава да се надява, Еклестън заплашва

Случаят Бътън: Ричардс продължава да се надява, Еклестън заплашва

28
0

Шест състезания преди края на сезона във Формула 1 интересът към събитията случващи се в падока е доста по-голям от тези случващи се на пистата. Защото на трансферния пазар всичко се променя с невероятна скорост. Големият скандал това лято бе преминаването на Бътън в Уилямс за сезон 2005. Този трансфер обаче може да стане и причина за отнемането на супер лиценза на англичанина.
В неделя най-после бе осъществена среща между главните действащи страни в случая: тим шефа на БАР Дейвид Ричардс и все още подчинения му пилот Дженсън Бътън. И въпреки всички факти Ричардс продължава да твърди, че притежава действащ договор с пилота за 2005 г.
“Няма шанс да се предам”, подчерта Ричардс пред британския Гардиън. “Той (Бътън) има договор с отбора ни. А това не може да се махне с лека ръка.”
Ричардс според думите му е бил подкрепен и от други шефове на отбори, които в писма до него са потвърдили че споделят неговото мнение. “Всички пишат, че подобно отношение от страна на пилота е недопустимо.” В разговора между двамата шефът е обяснил на храненика си че е трябвало да говори с него преди подписването на договора с Уилямс, а не след него.
За изолиране на пилота от отбора обаче не може и дума да става: “Няма да направим подобно нещо.”
Неприятен вариант за Бътън обаче бе споменат и от F1-боса Бърни Еклестън: “Ако Бътън е нарушил договора си с БАР и иска да премине в Уилямс по начин, който не отговаря на законите може да му бъде отнет суперлиценза, което от своя страна ще означава, че той няма да кара догодина.”