Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слухове за пазара на пилоти през 2010 година

Слухове за пазара на пилоти през 2010 година

57
0

Още не е започнал сезон ’09, а вече има серия спекулации по отношение на 2010 година.

Потвърдените пилоти за 2010 година са малко. Промените през 2009 година също бяха малко, така че може да има доста изненади през 2010 година.

Люис Хамилтън например ще остане в Макларън до 2012 година, но за сметка на това договорът на Хейки Ковалайнен приключва след края на идния сезон. Така след раздялата с Фернандо Алонсо през 2007 година Макларън гледаха към Адриан Сутил, Нико Розберг и други, така че отново някой от тях може да се окаже потенциален заместник на финландеца.

Що се отнася до Нико Розберг, неговият договор с тима на Уилямс приключва в края на 2009 година. Той е считан за един от големите таланти в момента, така че нищо чудно да бъде потърсен от някои от немските производители.

Сагата между Ферари и Фернандо Алонсо също продължава. Принципно базираният в Маранело отбор има договор с пилотите си Фелипе Маса и Кими Райконен до 2010 година, но ако F60 не се окаже достатъчно силен и някой от пилотите допълнително се представя под възможностите си, то нищо чудно въпросният пилот да бъде преждевременно заменен от двукратния световен шампион. Иначе опция пред Алонсо е и BMW, който бяха разглеждани като възможност през 2005 година, когато той подписа с Макларън.

По отношение на BMW нещата също не изглеждат много сигурни. Роберт Кубица не бе много доволен от темпото на тима и от свършената работа през 2008 година. Същевременно ако има повторение на слабото представяне на Ник Хайдфелд в квалификациите, мястото му може да бъде под заплаха.

Себастиан Фетел пък например е една от сензациите във Формула 1. Той е протеже на Ред Бул, но ако му се предложи място в друг тим, едва ли ще откаже. Германецът вече каза, че иска да кара във Ферари, но едва ли предложение на Макларън би било отхвърлено.

А извън водещите отбори нещата също не са много ясни. Бъдещето на Хонда все още не е решено, така че не може да се каже нищо за Дженсън Бътън и Рубенс Барикело. Млади тестери като Кристиан Клийн и Витантонио Лиуци, които вече са били титулярни пилоти, вероятно ще се опитат да се завърнат.

Освен това Формула 1 очаква следващата вълна от млади звезди като Пол ди Реста, Бруно Сена, Камуи Кобаяши, Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг и други.