Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слуховете за сътрудничество между Ауди и Астън Мартин се засилват

Слуховете за сътрудничество между Ауди и Астън Мартин се засилват

1276
0
Ауди
снимка: Ауди

Слуховете за сътрудничество между Ауди и Астън Мартин се засилват. Фолксваген Груп все още няма окончателно решение за това дали Ауди и/или Порше ще влязат във Формула 1. Цялата история продължава да витае между полуофициалното одобрение от страна на концерна и липсата на категорично заявена позиция. F1 и настоящите производители на задвижващи системи направиха необходимите отстъпки. Сега обаче се твърди, че във Волфсбург, Инголщадт и Щутгарт очаквали публикуването на правилата за двигателите, което трябва да се случи през юни.

„Слуховете само се засилват“, посочи бившият F1 пилот Ралф Шумахер. „Очевидно вече се водят разговори.“

„Успехът във Формула 1 изисква търпение. Един отбор първо трябва да бъде изграден, а за това е нужно време. [Лорънс] Строл е и инвеститор, би трябвало да е наясно. При всички случаи Ауди търси как да направи свой собствен тим и подобно сътрудничество може да се окаже наистина възможно.“

Астън Мартин се появи наскоро сред възможните партньори на Ауди. От Инголщадт първо възнамеряваха да работят с Макларън. Компанията от Уокинг обаче не демонстрира намерение да продава каквото и да е. След това се заговори за Уилямс и Алфа Ромео, както и за желание от страна на Ауди да създаде отбор, а не просто да произвежда задвижващи системи.

Според Хелмут Марко Порше на практика има договор с Ред Бул, чакащ само подписите

Той нееднократно подчертава логиката на едно такова партньорство. Реалността обаче е, че контракт още няма и продължава само да се говори.

На пистата Имола шефът на Ферари Матия Биното посочи, че според него Формула 1 нищо не е забавила по отношение новите правила за задвижващи системи, които трябва да влязат в сила от 2026 г.

„Още през декември бяха гласувани основните точки и те са ясни. Да, това трябва да се превърне в регламент с подробности и ФИА точно това върши в сътрудничество с производителите на двигатели. Целта е всичко да бъде завършено до юни. Съгласен съм, че е близо, а има още много работа. Но съм убеден, че нещата се получават. И за нас е важно правилата да са напълно ясни, не само за Фолксваген Груп. Настоящите производители също трябва да решават по какво и как да работят. Но въпросът е в дневния ред и за следващото заседание на F1 комисията, което е следващия вторник“, разясни Биното.