Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Служител на Мерцедес подправи биографията на Хамилтън

Служител на Мерцедес подправи биографията на Хамилтън

208
0

Служител на Мерцедес-Бенц в Испания е подправил цитати в биографията на Люис Хамилтън в сайта www.wikipedia.org.###Служител на Мерцедес-Бенц в Испания е подправил цитати в биографията на Люис Хамилтън в сайта www.wikipedia.org. Компанията незабавно е организирала разследване по случая и в момента издирва извършителя.
Текстовете в online енциклопедията могат да бъдат редактирани от всеки посетител. Служители на сайта обаче строго следят промените в информацията и от кого са направени те.
Миналия петък нерегистриран потребител е влязъл в www.wikipedia.org от IP адрес, принадлежащ на Мерцедес-Бенц в Испания. Той е направил няколко неласкателни промени в публикуваната биография на Хамилтън.
Въпросният потребител е променил цитат на Михаел Шумахер, който през 2001 г. заяви, че ако Хамилтън „продължава така съм сигурен, че ще стигне Формула 1.” След намесата на потребителя като цитат можеше да се прочете следното: „Знам, че е доста грозен, но ако продължава така съм сигурен, че ще стигне Формула 1.”
На друго място, отнасящо се до карането на Хамилтън по време на Гран при на Япония, е било добавено:
„Той причини катастрофа между Марк Уебър и Себастиан Фетел в резултат на странните си, опасни и неправомерни маневри, докато следваше колата за сигурност. Въпреки видеозаписите и широко разпространеното мнение, той очевидно не бе наказан.”
Администраторите от сайта са премахнали тези поправки от биографията на Хамилтън. Освен това са отнели възможността за редакция по нея до 20 октомври 2007 г.
Говорител на Мерцедес-Бенц потвърди, че IP адресът, от който са направени редакциите, действително принадлежи на Даймлер в Испания и случаят се разследва от компанията.