Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Служители на Макларън са били в болница след пожар

Служители на Макларън са били в болница след пожар

1257
0
Карлос Сайнц
снимка: Макларън

Трима служители на Макларън са били откарани в болница след пожар в бокса на тима. Това е станало днес по време на филмов ден на тим на пистата Каталуня в Барселона. Там се проведоха и първите 4 дни от тестовете отборите във Формула 1.

От тима не обясниха подробности защо се е стигнало до пожара. Но обявиха, че и тримата са били освободени от лечебното заведение без сериозни наранявания.

„Имаше малък пожар в гаража по време на частния ни филмов ден, се казва в съобщението на Макларън. – Огънят беше бързо угасен от екипа ни. След това веднага за помощ дойдоха медицинския екип и  спешната помощ на пистата. Трима членове на тима бяха откарани в медицинския център за прегледи и бяха пуснати малко след това.“

По време на шейкдауна обиколки с новата кола MCL34 направиха пилотите Ландо Норис и Карлос Сайнц. Двамата подкараха и един от серийните автомобили на Макларън.

Вторите тестове на отборите във F1 ще бъдат другата седмица от 26 февруари до 1 март. Те ще са отново на пистата Каталуня край Барселона.