Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смедли доволен от напредъка на Уилямс

Смедли доволен от напредъка на Уилямс

79
0
Роб Смедли

Новият шеф на отдела за представяне в Уилямс Роб Смедли остана доволен от напредъка на Уилямс в последните тестове във Формула 1. Той очаква и екипът от Гроув да е на ниво в предстоящата Гран при на Монако, която ще се проведе следващия уикенд.

Чашата ни е наполовина пълна. Даже повече – на около три четвърти, защото пристигнахме в Испания, за да видим как ще работят новостите ни и като цяло те бяха много успешни – коментира Смедли. – Трасето има сериозни изисквания по отношение на аеропритискането, гумите са натоварени, а според мен се видя, че болидът работи добре. Беше трети по скорост и ние сме много, много доволни от това.

Последната победа на Уилямс в Монако е на Хуан Пабло Монтоя от 2003 г. Смедли е оптимист по повод предстоящата надпревара в Княжеството, макар да не предрича, че Уилямс ще предизвикат Мерцедес за първата позиция:

Въз основа на резултатите от Барселона съм малко по-оптимистичен, отколкото бях. В Монако ще се износват задните гуми и това вероятно ще повлияе на прогреса по време на състезанието, така че там ще трябва да ги накараме да издържат повече, отколкото при всички останали. Монте Карло е странна надпревара, с много неизвестни, но пистата е такава, че не е необходимо да разполагаш с най-бързата кола, за да победиш. Все пак като се има предвид скоростта на болидите в челото, така или иначе ще е трудно да бъдат победени! Нека кажа, че съм сравнително уверен, че можем да постигнем добър резултат. Сега с Уилямс трябва да трупаме точки. Необходимо е да продължаваме така силно от сега до края на сезона.