Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Рено след квалификацията

Смесени чувства в Рено след квалификацията

32
0
Ник Хайдфелд

Един пилот в топ 10 и един отпаднал още след първия сегмент бе равносметката на Рено от квалификацията за Гран при на Австралия. Виталий Петров се справи повече от добре в първата битка за разпределение местата на стартовата решетка и е шести на грида.

Страхотно е да съм на трета редица след толкова трудна за целия отбор зима! – зарадва се руснакът след финала на сесията. – Напрежението в Q3 бе огромно, защото имах само едно излизане точно преди края. Доволен съм, че се справих. Колата вървеше страхотно от началото на тренировката, а и я подобрявахме с всяка тренировка. Според мен сме в страхотна позиция за надпреварата и можем да се борим за точки утре. Не се тревожа прекалено много за гумите, защото досега работят добре и не видяхме износване, каквото имаше в тестовете – допълни Петров.

Далеч по-опитният Ник Хайдфелд обаче остана 18-и и въобще не стигна Q2 на Албърт парк, което логично го разочарова.

Не беше лесна сесия. Имах проблем с KERS и трябваше да променя някои настройки, а това ми коства една бърза обиколка. След това попаднах в сериозен трафик и не успях да си осигуря достатъчно пространство. Лош късмет, но трябва да оставя това зад гърба си. При Виталий се видя, че болидът е с добро темпо, така че възможностите в надпреварата са пред нас – заяви германецът.