Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Уилямс след квалификацията

Смесени чувства в Уилямс след квалификацията

32
0

Със смесени чувства останаха в Уилямс след квалификацията в Сочи. Докато Валтери Ботас се класира 3-и и бе изпреварен само от двете коли на Мерцедес, то Фелипе Маса отпадна след втората част и ще потегли едва 15-и. Валтери взе максимума от възможното, като изостана ан 0.8 сек от Розберг. Бразилецът обаче допусна грешка в първата си бърза обиколка, в следващата имаше проблеми с трафика, а в последната гумите му вече се бяха износили много и той нямаше как да запише конкурентно време.

„Изглежда, че днес бяхме конкурентноспосбни, заяви Ботас. – Добре е да си трети. Това е добро място да стартираме в състезанието. Беше сложно за всички, но ние използвахме добре 3-ата тренировка и направихме някои добри обиколки в квалификацията. Затова съм доволен от това, което свършихме.”

Маса обаче беше на другия полюс: „Не беше просто грешка, имахме проблем и с трафика, заяви Фелипе. – В 2 обиколки бях задържан от трафик. Загибух време там и след това направи грешка. В последната ми обиколка гумите бяха „свършили” и не можех да постигна нужното време за обиколка. Много разочароваща квалификация. Имахме всичко, за да стартираме в надпреварата от предни позиции. Жалко е, че се получи така. Надявам се, че със стратегия можем да опитаме нещо различно, което да проработи.”