Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Испания Рейсинг

Смесени чувства в Испания Рейсинг

63
0

Технически проблеми отново нападнаха отбора на Испания Рейсинг след вчерашните безоблачни тренировки. Карун Чандоск изпусна последната свободна сесия заради повреда на скоростната кутия. Следобед в квалификацията пък имаше грижи със сензор и нямаше шанс да излезе в момента, когато състоянието на пистата бе най-доброто до момента през уикенда – със значително по-високо прилепяне.

– Крайно разочароващ ден за мен. Трябва да прегледаме проблемите и да разберем какво се обърка. А след вчерашната прекрасна работа, ми е още по-тежко, тъй като имахме реален шанс този път наистина да се състезаваме с другите нови отбори – нещастен бе индийският пилот.

Съотборникът му Бруно Сена обаче бе щастлив от свършеното и заяви, че е успял да подобри настройките на автомобила си и цялостното му представяне.

– За съжаление пистата пак беше доста мръсна сутринта заради падналия снощи дъжд. И по време на първите 20 минути на квалификацията се усещаше как сцеплението се покачва непрекъснато. Затова бе толкова важно да се излезе в края на този сегмент, за да се направи възможно най-бърза обиколка. За щастие аз успях да завъртя чист тур точно в този момент – обясни бразилецът.