Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Мерцедес

Смесени чувства в Мерцедес

48
0
Гран при на Белгия,Михаел Шумахер

Силно представяне направи и с двете си коли тимът на Мерцедес в Гран при на Япония, но само единият автомобил завърши надпреварата. Михаел Шумахер се класира шести на Сузука и бе доволен както от темпото си, така и от поведението на своя MGP W01.

– Възможността да наваксам позиции бе точно това, което търсех, а шестата позиция бе максимума днес. Направихме добро състезание и би трябвало да е било истинско забавление за публиката. Беше истинско забавление да се състезаваме с Нико, а случилото се с него е ужасно. Сега тръгваме за Южна Корея и макар да не сме наясно какво да очакваме, болидът ни върви чудесно, така че се надявам на още една окуражаваща надпревара – сподели седемкратният световен шампион.

Съотборникът му Розберг претърпя инцидент броени обиколки преди финала, но грижите му бяха започнали далеч по-рано.

– Заради проблем със съединителя стартът ми не бе никак добър, но с чудесна стратегия и избор да сменим гуми при излизането на колата за сигурност на трасето ми помогнаха да си върна няколко позиции в колоната – разясни Нико. – Гумите ми бяха съсипани от толкова дългата серия обиколки, така че бе трудно да поддържам постоянно високо темпо, но все пак успявах да държа Михаел зад себе си. После нещо се счупи в задната част и се озовах изхвърлен в бариерата – допълни той.

Розберг е добре и няма никакви последици от удара, съобщиха малко по-късно от отбора.