Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Торо Росо

Смесени чувства в Торо Росо

50
0
Себастиен Буеми

Хайме Алгерсуари за малко изтърва да се класира за третия сегмент на квалификацията за Гран при на Сингапур, но бе принуден да се задоволи с 11-о място на стартовата решетка. Техническият директор на Торо Росо Джорджо Асканели обяви, че според неговите изчисления испанският пилот е трябва да е по-бърз с по 2 милисекунди във всеки завой, за да стигне заветния топ 10.

– Изненадан съм, че се наредих толкова напред на грида, тъй като в днешната свободна тренировка имах проблем с настройките. Успяхме обаче да го оправим за следобед. А след най-доброто си представяне в квалификация за годината, бих искал да изпратя специални поздрави на главния си механик Алберто Гаварини – той си е у дома в Италия, след като претърпя пътен инцидент – заяви самият Хайме.

Испанецът е обнадежден и за надпреварата, тъй като според него STR5 върви с по-добро темпо в състезателен режим и е по-балансиран.

14-о постижение пък записа Себастиен Буеми, за когото нещата не се развиха толкова добре.

– Във всяка обиколка попадах в трафик, а единственият ми чист тур бе съсипан от жълти знамена – оплака се швейцарецът. – Основният ми проблем днес бе сериозна липса на сцепление. Сутринта вървях по-добре от Хайме, така че не съм съвсем сигурен какво стана след това, но е ясно, че съм разочарован. Що се отнася до състезанието, то изпреварванията не са лесни на трасе като тукашното, но 14-о място не е катастрофа – допълни Буеми.